Radijski intervju z Urošem in Petro Dobnikar, ustanoviteljema zavoda Šola Luči, je nastal po predstavitvi knjige šola Luči Pot do Resnice v knjižnici v Ormožu. Posnela ga je novinarka Katjuša Grof Štih z radia Prlek.
Govorimo o meditaciji, slabih odnosih, o vlogi žrtve, ki pesti človeštvo, o knjigi in programih zavoda Šola Luči.

»Vsak ima v sebi neskončno moč, da se pozdravi sam. To je skrivnost, ki je nihče ne uči.«

 
 

Celoten pogovor lahko preberete TUKAJ:
 

POGOVOR V ODDAJI

KLEPET OB KAVI: PETRA IN UROŠ DOBNIKAR, ŠOLA LUČI
ODSTIRANJA: RADIJSKI INTERVJU Z USTANOVITELJEMA ZAVODA ŠOLA LUČI

Novinarka: Barbara Polutnik Brusnik:

1.ODDAJA: Običajno se ljudje začnejo ozirati vase in iskati rešitve, ko imajo težave, celo zelo hude težave. Pri Petri in Urošu je bilo ravno nasprotno. Imata vsak svojo uspešno poklicno pot, akademsko izobrazbo, družino, dobre odnose, prepotovala sta svet in tudi na tej poti pridobila ogromno izkušenj. Na prvi pogled imata vse, pa vendar je nekaj bistvenega in izjemno pomembnega manjkalo. Prebudila se je zavest o nečem višjem, širšem, bolj globokem. In začela se je Pot. Pot do Resnice. O tem, kako sta se lotila raziskovanja Poti do Resnice bomo govorili pa o tem, kaj je potrebno za zdravje, dobro počutje, zadovoljstvo, ravnovesje, mir v duši in srcu, radost,…o obupu in brezupu med ljudmi…pa o tem, kaj nam povzročajo neprijetna čustva kot so jeza, žalost, strah ter kako na človeka vplivajo spori, nesoglasja, zamere, zavist, jeza…kaj je najpogostejši razlog da zbolimo…ključ do zdravja pa držimo v svojih rokah…kako lahko presežemo in s tem pozdravimo bolezen,…kako lahko posameznik pride do vzroka za svoje težave z zdravjem…je zgolj nekaj utrinkov iz prve v seriji oddaj, v kateri bosta z nami Uroš in Petra Dobnikar.

2.ODDAJA: V tokratnih Odstiranjih se "bomo spoznali" z njuno knjižno uspešnico Pot do Resnice.

3.ODDAJA: V tretji iz serije oddaj s Petro in Urošem o meditaciji na splošno ter konkretno o njuni meditaciji z glasbo…pa kaj želita kot starša dati svojim trem otrokom, kako se »spopasti« z najstniškim obdobjem,…ter ali res živimo življenje, ki smo si ga sami ustvarili v preteklosti in je torej tudi od tega trenutka odvisno, kakšno bo naše življenje v prihodnosti, kako se lahko prestavimo na nivo višje vibracije, kar je izjemno pomembno za boljšo kvaliteto našega življenja …mnogokrat glasna, vpijoča, tudi agresivna okolica povzroči, da izgubimo stik s seboj, s svojim bistvom, kako ga ponovno najdemo in kaj se v življenju spremeni, ko znova najdemo svoj notranji glas…kaj človek potrebuje za spremembo…in še mnogo več v tokratnih Odstiranjih….