Ta prispevek je bil objavljen v časniku Večer. Govori o tem, kakšen naj bi bil novi direktor UKC Maribor. V prispevku je simbolično prikazano, da je vsak posameznik direktor svojega življenja, ki ga lahko gradi na vrednotah ljubezni, spoštovanja in miru:Prihajajo spremembe


Novi direktor UKC Maribor bo imel veliko priložnost ustvariti spremembe. Te spremembe bodo vplivale na kakovost življenja vseh zaposlenih, bolnikov in celotne regije.

Potreba po spremembah je na neki način sama prišla v našo zavest in sedaj pritiska na vse vodilne in na vse, ki imajo občutek, da o nečem odločajo. Ta pritisk je tako močan, da bo iz vseh in od vsepovsod iztisnil vso temo, ki se je udomačila v UKC in v vseh, ki so z bolnišnico kakorkoli povezani.

Sedaj je torej priložnost, da se zgradijo novi temelji, ki bodo mogočno stali v srcu UKC Maribor. Nove vrednote bodo krasile to ustanovo. Razvila se bo moč spoštovanja, ljubezni, miru, sočutja, poštenosti, prijaznosti, iskrenosti in sodelovanja. Ta moč bo gonilna sila dobrih odnosov. Privlačna sila ljubezni in zadovoljstva bo pritegnila nove sodelavce in bolnike v življenje UKC in rodilo se bo novo upanje. Rodilo se bo spoznanje, da je UKC Maribor tukaj samo zaradi bolnikov. Da so vsi zaposleni tukaj samo zaradi bolnikov, ki potrebujejo pomoč. V tem zavedanju bodo vsi naredili vse, da bodo bolniki dobili to, kar potrebujejo. Vsi zaposleni si bodo med seboj pomagali, da bodo lahko uresničili svoje poslanstvo. Tako se bo gradilo zadovoljstvo, zdravje, sreča in občutek uspešnosti. Zgradila se bo hiša, ki bo zgled vsem v Sloveniji in vsi jo bodo občudovali. In vsi si bodo prizadevali, da ta hiša ostane lepa in čista!

Uspešen direktor bo tisti, ki se ne bo upiral tem spremembam. Tisti, ki jih bo sprejel za svojo resnico in jih tudi živel. Tak direktor bo junak tega časa v srcih vseh ljudi! To povejte vsem, ki bodo izbirali novega direktorja, in to povejte direktorju, ki bo izbran!