BOLEZEN JE DARILO

(Iz knjige Šola Luči: Pot do Resnice)


Če si bolan in želiš odstraniti samo bolezen in to postane tvoj glavni cilj v življenju, ne boš uspešen. Tvoja bolezen je samo darilo zate in te opozarja, da nisi povezan s svojim bistvom, da ne zalivaš božanskega semena v svojem jedru. Ko si boš iskreno začel želeti, da spoznaš Resnico in da Resnica postaneš, bo bolezen izginila, ker več ne bo potrebna. Odslužila bo svoj namen. Učitelj bo končal pouk. In naenkrat boš spoznal, da bolezen sploh nikdar ni obstajala.


ZAKAJ JE BOLEZEN DARILO?


Bolezni smo vzeli za samoumevne, za nekaj, kar naključno pride in te prizadene kot žrtev. Vendar smo pozabili, da v osnovi ni tako. Vse, kar se v naravi dogaja, se dogaja v skladu z zakonom delovanja in posledice. Vse, kar se zgodi, ima svoj vzrok. Tudi vsaka bolezen ima svoj vzrok. Ljudje smo pozabili, da si človek bolezni ustvari sam. Zaradi svoje nevednosti. Sam ustvarja vzroke bolezni. In samo sam jih lahko odstrani. Pomembno je vedeti, da ima vsak človek v sebi potencial, ki mu omogoči, da lahko ozavesti vzroke bolezni in se sam pozdravi. Da dojame, da bolezni nastanejo zaradi načina življenja, negativnih misli in prepričanj ter negativnih čustev in dejanj, ki negativno vplivajo na skupnost.

Vsi ti vzroki so globoko zapisani v nas in naših prednikih. Globoko v podzavesti. Vendar jih, če želimo, lahko kljub temu vidimo - in to v našem življenju samem. Najbolj v odnosih do sebe in do drugih. Kažejo se v naših negativnih vzorcih mišljenja in delovanja, v navadah, odvisnostih, strahovih. V jezi, ki jo čutimo.

Za ljudi je lahko zelo osvobajajoče to, ko spoznajo, da vsega tega ne potrebujejo. Da se lahko vsega tega REŠIMO! Da to ni naša izvorna narava, da smo v osnovi popolnoma zdravi. Da ne rabimo biti vdani v usodo! Da lahko zaživimo svobodno v harmoniji z naravo v ljubečih odnosih s sabo in s soljudmi. V takem okolju, v takem načinu življenja, ni prostora za bolezni, takrat se več ne morejo pojaviti.

KAKO PRITI DO TEGA STANJA? Saj to je utopija, bedarija, to ja ni mogoče - razmišlja človeški um! A samo tako dolgo, dokler ne dobi izkušnje, ki mu to dokaže. BOLEZEN PRIDE Z NAMENOM - DA NAS USTAVI! Pokaže nam, da nam ni več namenjeno živeti v starih negativnih vzorcih. Da moramo spremeniti odnose. In svoje življenje. To pa ni lahko, to je najtežje.


Prvič zato, ker smo nevedni in se ne zavedamo, zakaj je bolezen prišla. Svojih negativnih vzorcev sploh ne vidimo, jih ne opazimo, sprejeli smo jih kot nekaj normalnega. Normalno nam je, da smo kdaj jezni, žalostni in nejevoljni, da zamerimo, se s kom ne pogovarjamo, da smo ljubosumni, da nas je strah, da živimo v pomanjkanju, da hlastamo po nečem, da želimo biti boljši in nekaj več od drugih, da imamo negativna mnenja o drugih, da jim sodimo....


Drugič zato, ker smo tako zelo navajeni in odvisni od starega načina življenja in neskladnih odnosov. In vsakdo dobro ve, da je spremembe v svojem življenju zelo težko ZAVESTNO narediti. Udobnost v starih vzorcih človeka sili, da zavrača vsako idejo, ki prinaša spremembe.


Kot tretjič pa zato, ker sploh ne poznamo svojega potenciala. Potenciala samo - ozdravitve, ki je v vsakem človeku. To je ta LJUBEZEN, o kateri vsi tako govorijo. Ljubezen zdravi, ljubezen ustvarja skladno življenje človeka. In skladno sobivanje z naravo. Podzavestni negativni vzorci to prikažejo kot utopijo, nekaj neverjetnega.


Človeški um je veliki čarovnik in hipnotizer, ne pozabite tega! Človeku prikaže njegovo življenje, pa naj je še tako trpeče, kot nekaj brezizhodnega. Človeška življenja so trpeče ujeta v umu, ki jih vodi.


Torej ZAKAJ JE BOLEZEN DARILO???

Ker smo ljudje tako močno vodeni iz podzavestnih vzorcev, jih sami zavestno težko presežemo. Bolezen, ki je posledica dolgotrajnega delovanja teh vzorcev, pride z namenom, da ozavestimo te vzorce in jih odstranimo iz svojega življenja. (Bolezen pri otrocih želi opozoriti na negativne vzorce staršev in vseh sorodnikov). Bolezen sama je v bistvu zdravljenje in preobrazba negativnih vzorcev. Bolezen nas želi osvoboditi, vendar ko pride, tega ne vemo. Smo nemočni in obupani in se prepustimo zdravljenju od zunaj, ki zdravi naše simptome, posledice bolezni, vzrokov se pa ne dotakne. Bolezen postane kronična, neozdravljiva, in nas pusti v trpljenju. In to je ta IZZIV ZA NAŠO ZAVEST! Da najde drugo pot, pot v Sebe, v svoje srce, da ponovno prižge iskro ljubezni v srcu, ki lahko popolnoma spremeni nas in naše življenje! Popolnoma lahko spremeni naš pogled in dojemanje bolezni, zmanjša lahko bolečino in trpljenje. Ustvari ljubeče odnose in dobro počutje. Marsikaj se lahko spremeni – A NI TO DARILO?


Ko odstranimo vzroke bolezni, se le te več ne pojavijo. Tako lahko bolezni za vedno presežemo. Stari negativni vzorci so odšli in dobimo priložnost, da zgradimo novo življenje, ki temelji na novih vzorcih, ki so osnovani na čistosti in ljubezni in prinašajo zavestno in skladno življenje, zdravje, zadovoljstvo, radost in uspešnost. Polnost življenja. Občutek izpolnjenosti. Odprto srce za vse! Takrat šele lahko pričnemo dojemati namen našega življenja. Takrat šele lahko pričnemo zares razumeti inteligenco narave. Ne potrebujemo več bolezni, da bi se učili. Svet pričnemo dojemati s pomočjo uvidov in intuicije. Naša pot postane mirna in gladka.


Človek, ki ga je prizadela bolezen, trpi in potrebuje pomoč. Najprej je potrebno bolezen fizično pozdraviti, zmanjšati bolečino in trpljenje. Šele potem lahko prejme pravo pomoč, ki mu pomaga, da bolezen sprejme v miru in se zaveda, kaj se dogaja in kako lahko sam odstrani vzroke, ki so bolezen povzročili. Ta zapis je namenjen prav temu – da v ljudeh zbudi védenje, ki pomaga, da lahko v miru odprejo svoje darilo.