PRIHAJA OBDOBJE VELIKIH SPREMEMB

Meditacija nam lahko pomaga


Živimo v času velikih sprememb. Velikih premikov zavesti. Dviga se vibracija življenja in to pritiska na vsa živa bitja. Ljudje lahko to začutimo kot silo, ki iz globin naše podzavesti iztiska vse neskladne vzorce mišljenja, delovanja, čutenja in dojemanja. To pritiska na naše počutje, zdravje in odnose. Z namenom, da se iz nas izloči vse, kar nas bremeni in nam povzroča težave, bolezni in trpljenje. To je tako, kot da bi hladno vodo počasi segrevali do vrelišča. Ko voda zavre, se spremeni v paro in tako nastane nekaj čisto drugega. Bolj svobodnega.
Ljudje te spremembe različno čutimo in dojemamo. Dobivamo priložnost za nov zagon, da se osvobodimo starih vzorcev in navad, ki so nam preprečevale, da bi živeli svobodno. In izpolnjeno. To zahteva, da se spremenimo, da postanemo nekdo drug. Da pričnemo razmišljati drugače, čutiti in delovati drugače. V skladu z novimi vzorci, ki se želijo integrirati v življenje človeštva in povezati ljudi med sabo v ljubezni in miru. S tem se ustvarja globalni mir in obilje za vse. Raztaplja se ujetost v dvojnost naših misli in občutkov. V ospredje prihaja čistost in želja po ustvarjanju popolnosti. Dogaja se kvantni preskok v evoluciji naše zavesti,
Vse to se dogaja sedaj, v tem trenutku, ne glede na to, če nam je to všeč ali ne. Tisti, ki to sprejemajo z odprtim srcem, ob tem čutijo podporo svojemu delovanju, svojemu življenjskemu poslanstvu. Tisti pa, ki živijo globoko ujeti v delovanje svojih podzavestnih vzorcev, v negotovosti in dvomu, v strahu pred pomanjkanjem, strahu pred izgubo, v nevednosti, tisti te spremembe čutijo kot pritisk, nemir, bolezen, slabo počutje, glavobol, bolečine v srcu in ramenih...
Način življenja, ki smo ga sprejeli za normalnega, nas z močnimi vezmi povezuje z materialnim svetom okrog nas. V bistvu smo naučeni in navajeni živeti zunaj sebe. Živimo v svetu preteklosti in prihodnosti, ki ga poganja želja po imetju in strah pred izgubo materialnih dobrin. Vrednotimo se s tem, koliko materialnega imamo. To je trenutno stanje človeške zavesti. Spremembe, ki prihajajo, nas peljejo nazaj k sebi. Nazaj v sebe. V čutenje življenja, ki je v nas in, ki prihaja iz nas. Želijo v nas ponovno obuditi zavedanje ljubezni do samega sebe in do drugih. Do vse narave. Ljubezen in mir ponovno postajata temeljna vrednota našega skupnega življenja.
Meditacija je pomoč, ki nam pri vsem tem pomaga. Meditacija je širok pojem in toliko kot je ljudi, toliko vrst meditacije obstaja. Vendar je pri vseh jedro enako: meditacija je stanje povezanosti s samim seboj. Stanje notranjega miru, v katerem smo povezani s tokom univerzalne inteligence. Stanje, v katerem se oblikuje in gradi naša nova zavest. Nam pomaga, da se umirimo, napolnimo z življenjsko energijo, odpravimo bolečine, hitreje pozdravimo, … Skozi redno meditacijo, ki postane naše življenje, dobimo možnost, da elegantno rešujemo težave našega življenja. Dobimo priložnost, da se drugače odločamo, kot sicer. Da spremenimo prepričanja, način mišljenja in navade. In da ne dovolimo več negativnim čustvom, da bi nadzirala naše življenje. Tako se lažje osvobodimo in postanemo zavestni ustvarjalci našega življenja.