UDOBJE IN ODNOSI

Iz knjige Šola Luči Pot do Resnice

Vzajemnost negativnih vzorcev v odnosu med ljudmi povzroči nastanek udobja. Ljudem postane v neskladnem in neharmoničnem življenju udobno.
Človek sprejme in prenaša negativne vzorce drugega samo zaradi svojih koristi in udobja. Pogosto se tega zavedamo. Včasih dobimo možnost, da bi iz tega izstopili. Pa ne gre. Udobje je preveliko. Raje si zatiskaš oči pred slabimi odnosi, kot da bi se odpovedal svojemu udobju.
S tem, da dopuščaš drugemu, da izživlja svoja neskladja nad tabo, lahko izživljaš svoja nad njim in nad drugimi. To ustvarja močan vztrajnostni moment nekega odnosa.
Sila čutnih in miselnih neskladij te nagonsko žene, da jih izražaš. In udobje je tvoj izgovor. Zbudi se! Prenehaj s tem. Negativni odnosi ti pijejo življenjsko energijo. Tvoje udobje je tvoj propad. Tvoje staranje in tvoja smrt. Naj želja po zdravju, ljubezni in čistosti preseže oklepe udobja.

Zdravi odnosi so najpomembnejši del našega življenja. Imeti zdrav odnos sam s seboj je osnova, pri kateri moraš začeti. Za to sta potrebni močna želja in volja. Želja po čistosti in popolnosti. Ker boš imel opravka s svojim egom, ki se včasih zdi nepremagljiv. Vendar brez tega, da ego raztopiš in preobraziš, ne gre! To je Zakon!
Žal so ljudje preveč zakoreninjeni v znanem okolju. V znanih načelih jim je zelo udobno, preveč udobno, da bi želeli kaj spremeniti. Zato kratko malo ne želijo sprememb. Čeprav govorijo drugače. Drugi ljudje pa so ustrahovani s strahom in tako se ves svet vrti.