NEGATIVNE MISLI IN OBČUTKI UNIČUJEJO

Iz knjige Šola Luči Pot do Resnice

Če si črnogled in si misliš, da je vse okoli tebe slabo, da vse propada, da gre v službi vse narobe, da se razmere v državi, politiki in svetu slabšajo in slabšajo, te težke negativne energetske oblike živijo v tebi in ti pijejo življenjsko energijo. Delajo te nervoznega, tesnobnega, dvomljivega, nezaupljivega in prestrašenega. Hkrati odpošiljaš te miselno-čustvene oblike v atmosfero. Te negativne energetske podobe tavajo sem in tja in se združujejo z enakimi podobami, ki jih odpošiljajo drugi ljudje. Potem kot velika temna težka gmota prežemajo območje, kjer živijo podobno misleči ljudje. Nastane polje negativne energije, ki vpliva na občutke in na življenje vseh ljudi, živali in rastlin in zavira tok življenja in ljubezni.
Zamisli si državo, v kateri živijo črnogledi ljudje, ki samo kritizirajo, dvomijo, zaničujejo in z jezo in sovraštvom gledajo na življenje v državi in na vodilne politike. V vsem vidijo samo slabo. Nad tako državo lebdi sovražna uničevalna negativna sila, ki teži k ustvarjanju neharmonije, k uničevanju vsega dobrega. Vodilni ljudje, ki vodijo tako državo, prežeti z močjo teh negativnih sil, nimajo niti možnosti, da bi delovali v ljubezni, čisto in popolno. Življenje v taki državi se navidezno slabša in slabša, dokler ljudje niso primorani spoznati, da so sami ustvarili vse, kar gledajo in doživljajo. Šele ko bodo v svojih mislih in občutkih nehali ustvarjati uničevalne sile, bodo sami, in tudi ves narod, zaživeli v harmoniji, ljubezni, obilju in radosti.
To velja tudi za ves svet. To je Zakon. Zakon dejanja in posledice, ki enako deluje na mikro in na makro nivoju.

Sedaj ti je malo bolj jasno, kako s svojimi mislimi in občutki vplivaš ne samo na sebe, temveč na ves svet okoli sebe. Vsaka misel, ki jo usmerjaš skozi svoje občutke, vpliva na vse, kar je. Vse, kar ustvariš, vse, na kar vplivaš okoli sebe, gre in pride skozi tvoje življenje. Tvoje življenje pusti pečat v ustvarjenem. Če slabo misliš o nekom, bo on to začutil. Podzavestno se bo na to primerno odzval. To boš doživel v obliki konflikta s to osebo, slabega odnosa ali česa hujšega.
Vsi smo povezani in nič se ne skrije. Vsakdo je popolnoma odgovoren za svoja dejanja, besede, misli in občutke.
Zakon dejanja in posledice je nespremenljiv in vsemogočen. Vse, kar ni narejeno, izrečeno, mišljeno in čuteno v ljubezni do sebe in drugih, ustvarja nepopolnost in neharmonijo. Obsojeno je na propad.
Vse slabe misli, ki jih kadarkoli oddaš, boš dobil nazaj kot bumerang v takšni ali drugačni obliki. Zato je higiena misli zelo pomembna na tvoji poti.
Priznaj si, da se čisto sam odločaš, katere misli bodo čustveno zaživele v tebi. Seveda te navade in vzorci delovanja močno zavajajo in ti dajejo lažni občutek nemoči. Vendar imaš vsak trenutek možnost, da zavestno s svojo voljo in odločnostjo rečeš stop! To ni v redu. Ne za mene in ne za druge. Te misli niso moje. Te slabe misli so kot nalezljiva bolezen, ki se širi po vsem svetu. In zmagaš! S tem sam sebe odrešiš velikega bremena, velike teže, ki ti je zameglila razum.

Čiste misli, obdane z ljubeznijo do vsega, kar je, bodo postale tvoj blagoslov in blagoslov vsega in vseh okoli tebe.