MANIPULACIJA LJUDI IN NADZOR

(Iz knjige Šola Luči Pot do Resnice)

Želja po moči, bogastvu in nadvladi žene ljudi, da si nezakonito pridobijo to, kar si želijo. Za tem vedno stoji pohlep. Pohlepni ljudje želijo imeti vedno več in več. Nikoli se ne ustavijo. Materialne dobrine si pridobivajo tako, da jemljejo drugim. Brez spoštovanja. Brez ljubezni in sočutja. Tega se zavedajo ali pa tudi ne. S tem si gradijo svoj položaj v družbi. Postavijo si svojo vrednost in pomembnost. Vse to deluje enako tako na mikro kot na makro ravni. Znotraj družine, v službi, državi in na svetovni ravni.

Ljudje z enakimi interesi se združujejo v skupine, ki želijo nadvladati drugim in jih izkoriščati. Da to lahko počnejo, jih morajo nadzirati. To lahko poteka na zelo prefinjen način. Inteligenca uma je v tem zelo napredna.
Za vsem tem je vedno strah, da bo človek izgubil to, kar ima. Ali pa, da ne bo dobil tega, kar si želi. Da ne bo imel toliko, kolikor si želi. Strah poganja vse zlo delovanja nadzora. Nadzor vedno potrebuje nekoga, ki ga lahko nadzira in vodi. Tisti, ki je nadzorovan, nosi v sebi strah pred nadzorom. Strah, da bo kdo odkril njegove skrivnosti, da se bo razkrilo njegovo nečisto delovanje. Ali pa nečiste misli in nečisti nameni. Značilen je strah pred pomanjkanjem in pred izgubo. Če si poln strahov, te je zelo preprosto nadzirati in voditi. Podvržen si manipulaciji tistih, ki želijo nadvlado.

Tukaj ima čistost zelo veliko vlogo. Čistost misli, občutkov, govorjenja in delovanja. Ko si čist, si kot odprta knjiga, v katero lahko vsakdo pogleda. Deluješ v skladu z Zakonom življenja. V tvojem telesu, miselnem in čustvenem svetu ter v energetskem polju ni nobene zanke, kjer bi se kdo lahko zataknil. Nadzor išče negativne vzorce, s katerimi se lahko nahrani. Če teh ni, nadzor ne more delovati. Ker si čist in ker ni negativnih energij, s katerimi bi se kdo lahko okoristil. Čistost je moč in čistost je zaščita. Moč Resnice, poštenosti in iskrenosti te ščiti. Moč Resnice in Zakon življenja.

To, da nekaj skrivaš ali pa da se bojiš, da bi kdo kaj o tebi izvedel, je posledica tvojega nečistega delovanja, katerega se podzavestno sramuješ. Navezan si na misel, da tega nihče ne bo izvedel ali opazil. Ker to v resnici ni mogoče, te je strah. Ničesar ne moreš skriti. Vse se vidi in vse se opazi. Vedno se najde kdo, ki vidi in opazi. To, da želiš nekaj skriti in prikriti, je tvoja laž. Laž, ki te drži v ujetništvu strahu.
Nekdo, ki te nadzoruje in vodi, je v bistvu tvoj rešitelj. Postavlja ti ogledalo. Ogledalo tvoje čistosti. Je zdravilo za tvojo nečistost. S tem dobiš možnost, da ozavestiš svoje negativne vzorce, ki so pritegnili nekoga, ki rad nadzoruje.

Predstavljaj si družbo, v kateri so vsi ljudje iskreni, resnicoljubni, ljubeči in sočutni! V taki družbi ni prostora za nadzor. Misel o nadzoru in manipulaciji se sploh ne more poroditi! To je napredek, ki ga človeštvo potrebuje! Sprememba vedno pride od znotraj navzven. In začne se pri vsakemu posamezniku. S čistostjo v duši, telesu in umu!