DUHOVNA SILA POGANJA VSE ŽIVLJENJE V TEBI

(Iz knjige Šola Luči Pot do Resnice)


Vsi organi v tvojem telesu so strukture, skozi katere se izraža višja inteligenca, življenjski princip. Možgani so samo fizično orodje, ki omogoča izražanje božanskega uma. Možgani so bili narejeni za to, da lahko sprejemajo miselne ideje in koncepte iz višjih realnosti in jih pomagajo skozi svet občutkov udejanjiti v fizičnem svetu. Pomagajo tudi zaznavati zunanji materialni svet.
Možgani niso tvoje vrhovno umsko telo. Niso izvor tvoje zavesti. Resnica je, da tvoja zavest uporablja in upravlja možgane in seveda vse druge organe. Telo, samo po sebi, je samo oblika snovi. Je samo snov in energija, ki ne živi sama od sebe.
Inteligentni življenjski princip, ki oživlja telo, je tvoj pravi motor. To je duh, ki živi, se izraža in deluje skozi tvoja telesa. Zaveda se samega sebe.
Snov in energija vedno potrebujeta duhovni, življenjski princip, da lahko nastane življenje. Ko duh (duša) zapusti telo, nastopi smrt. Ostane le mrtvo telo, materija, ki ni več oživljena z življenjskim principom.
Truplo je božanski olupek, ki na koncu zgnije in se spremeni v zemljo. Truplo ni nič drugega kot kos mesa. Nekaj, kar te dela človeka. To je zgolj sredstvo, s katerim se prevažaš tukaj na Zemlji.
Duhovna sila torej poganja vse življenje v tebi. Duhovna sila je čista zavest. In to je Zakon 1 + 1 = 2!