AKTIVNA DOMIŠLJIJA IN DOMIŠLJIJSKO USTVARJANJE

Iz knjige Šola Luči Pot do Resnice

Domišljija ni nekaj, kar se naključno pojavlja brez vzroka in namena. Domišljija je orodje, ki ga lahko uporabiš za reševanje svojih težav v fizičnem svetu. Za preprečevanje težav. Moč domišljije lahko uporabiš za preobrazbo podzavestnih vzorcev in programov.
Domišljija je kot reaktivno letalo. Super vojaški lovec. Ponavadi človek sedi v tem vozilu in še sanja se mu ne, kako ga je treba upravljati in kaj vse zmore. Radovedno in nevedno stiska gumbe in premika ročice. Rezultat tega je seveda, da letalo ostaja na tleh. Ne opravlja naloge, za katero je namenjeno. Najprej se moraš naučiti, kako se to vozilo upravlja, da ga boš pravilno vozil in izkoristil vse njegove zmožnosti.
Človek tukaj in zdaj na Zemlji deluje iz svoje glave. Vodi ga um, ki deluje večinoma podzavestno. Le majhen del uma je zavesten. To pomeni, da se ne zavedaš vzroka vsega, kar se ti dogaja. Vse, kar se ti dogaja, izhaja iz tvoje podzavesti. Podzavest te vodi. Ti temu rečeš naključje. V resnici pa je vse jasno in predvidljivo. Če bi lahko videl v svoj podzavestni jaz, bi ti vsi dogodki v tvojem življenju postali logični. Tvoj zavestni jaz se zaveda samega sebe. Opazuje in sprejema čutne dražljaje iz svoje podzavesti.
Vse, kar vidiš zunaj sebe, je v bistvu tvoja podzavest. V podzavesti je shranjeno vse, kar si od svojega izvora kot človek doživel, čutil, izrekel in naredil.
Podzavest je kot vrt, ki si ga sam ustvaril. Vse, kar ustvariš, se nasadi v ta vrt. Ti si vrtnar! Ta vrt nima razuma. Sprejme vse, kar vanj posadiš. Ne loči med slabim in dobrim, med velikim in majhnim. Tvoje misli, besede, občutki in dejanja so semena, ki vzkalijo v vrtu tvoje podzavesti, poženejo korenine in zrastejo v sebi enako podobo.
Seješ lahko plevel ali pa dišeče cvetlice. Te podobe oddajajo čutne dražljaje v tvoj zavestni jaz, ki si na osnovi tega ustvari sliko realnosti.

Ti si vrtnar in vrtnar neguje svoj vrt! S svojim delovanjem zalivaš in neguješ svoje pridelke. Pridelki so tvoje življenje. Najbolj uspevajo pridelki, ki jih najbolj zalivaš, neguješ in jim daješ največ pozornosti. Ti pridelki poženejo globoke korenine. Pridelki, za katere ne skrbiš, počasi umrejo in izginejo.
Svet, ki ga vidiš, čutiš in dojemaš, so v bistvu tvoji pridelki! To védenje ti bo za zmeraj spremenilo življenje! V svetu, ki ga vidiš, lahko prepoznaš svojo podzavest.
Podzavesti se ne zavedaš. Lahko jo pa posredno vidiš v svojem svetu. V svojem življenju. V ljudeh, ki jih srečuješ. V situacijah, ki se ti dogajajo. V odnosih z drugimi ljudmi in z naravo. V svojih boleznih. V lepih stvareh, ki se ti dogajajo. V trpljenju, ki ga doživljaš.
Življenje je tvoje ogledalo. Ko se tega zavedaš, je vse lažje, ker začneš razumeti zakon ustvarjanja. Zakon dejanja in posledice.
Potem se v tebi prebudi védenje. Védenje, s pomočjo katerega pričneš puliti plevel in saditi dišeče cvetlice. Pričneš se zavedati, kaj ti raste v vrtu. Dobiš moč, da vplivaš na to, kaj bo raslo. Postajaš vedno bolj zavesten in vedno manj podzavesten. In na koncu postaneš čista zavest!

Ustvarjanje s pomočjo domišljije, predstave in vizualizacije je način, kako lahko očistiš plevel iz svoje podzavesti. Je motika, ki jo vrtnar vzame v roke in z njo okoplje gredo. Vsaka miselno-čutna predstava, ki jo sprejmeš ali ustvariš, se zapiše v podzavest. Podzavest vse sprejme in ničesar ne cenzurira. To lahko uporabiš sebi v prid! Za reševanje težav. Za izpolnitev želja.

Če imaš v življenju problem, ki ga želiš rešiti, moraš najprej spremeniti način mišljenja. Problem se ti zdi verjetno nerešljiv. To misel zamenjaj z mislijo, da se vse lahko reši. Da se vse lahko pozdravi. V to moraš trdno verjeti. Ne verjemi več v stanje, ki ga doživljaš in ki se ti zdi tako resnično!
Vera je katalizator, ki omogoči in pospeši nastanek sprememb, ki si jih želiš.
Nato prični izvajati naslednjo vajo. Bodi potrpežljiv, vztrajen in brez pričakovanj. Vzemi to kot igro. Kot raziskovanje.

Vsak dan si v miru vzemi nekaj časa zase. Popolnoma se sprosti, zapri oči in si poskušaj predstavljati, da je problem že rešen. Da je bolezen že ozdravljena. Pozornost usmeri na popolno stanje. Na že rešeno situacijo. Ne dovoli, da pozornost pobegne na sam problem in se pomeša z negativnimi čustvi. Rešeno situacijo si čim bolj živo vizualiziraj. Naj postane resničnost v tvojem miselnem svetu. Kot neke žive sanje. Dogajanje v rešeni situaciji poskusi začutiti. Začuti, kako si vesel, da si to rešil. Da si končno ozdravel. Da si se s kom pobotal. Da si dobil službo, ki si jo vedno želel. Da imaš polno denarja. Da si se osvobodil strahu ali slabega počutja ... Čim bolj živo si boš vse to predstavljal in čim močneje boš občutil dogajanje, tem učinkoviteje boš vplival na svojo prihodnost. Prej se bo vse to udejanjilo.
Če si bolan, si lahko živo predstavljaš, kako prideš k zdravniku v ordinacijo na kontrolni pregled. Predstavljaj si sebe, kako si vesel in presenečen, ko ti zdravnik pove, da so preiskave pokazale, da je bolezen izginila. Predstavljaj si, kako natančno slišiš zdravnikov glas. Njegov ton in barvo. Kako se ti pri tem naježi koža, kako si vesel. Kako potem prideš domov in se vsi čudijo, kako je bolezen naenkrat izginila. Predstava naj bo čim bolj jasna in močna. Sama vizualizacija ni dovolj za uspeh. Pomembno je, da dodaš občutke. Dovolj je pet do deset minut.
To domišljijsko vajo izvajaj vsak dan, preden zaspiš, in vsak dan, ko se zbudiš. Lahko tudi čez dan.
Vztrajaj nekaj tednov ali mesecev in ne obupaj. Ne dovoli, da se dvom vmeša v ta proces. To je namreč občutljiv proces ponovnega nastavljanja podzavestnih vzorcev. Izpuliti moraš plevel, nasaditi moraš cvetlice in nato počakati, da zrastejo. To traja nekaj časa. Negativna prepričanja, ki so ustvarjala negativno situacijo, boš zamenjal s pozitivnimi, ki bodo čez čas ustvarila novo realnost. Bolj boš pozitivno naravnan in manj boš dvomil in pričakoval, prej se bo to zgodilo.

Kmalu boš ugotovil, da lahko z željo in voljo spremeniš prav vse v svojem življenju.

Nič ni dokončno. Vse je neskončno. Vse se lahko spremeni in vse se spreminja. To je naravni potek življenja.

Postal boš mojster materializacije. Slabo boš začel spreminjati v

dobro. Uresničevati se ti bodo pričele želje, za katere prej še

pomisliti ne bi upal, da bi se kadarkoli lahko uresničile. Na ta način

se ti bo življenje veliko prej normaliziralo in stabiliziralo. Očistil

se ti bo umski svet in lahko boš šel dalje. Naprej po poti k svojemu

srcu.