KORONAVIRUS, ČLOVEK IN ŽIVLJENJENajvečji problem človeštva je ta, da človek obstaja kot zajedavec na Zemlji, ki črpa in uporablja vire, ki jih Zemlja nudi. In hkrati želi imeti kontrolo nad naravo, nad vsem, kar je Zemlja ustvarila. Tudi človeka je ustvarila Zemlja. Nastal je iz snovi, materialov, ki so prisotni v Zemlji. Ko človek umre, se ti materiali vrnejo nazaj v Zemljo.

Tukaj na Zemlji je življenje za človeka učilnica, da lahko prične razumeti naravo in da se lahko odpre čudežu narave. Naloga človeka ni ta, da iztrži vse, kar je možno iz narave, pokrade, proda in varno spravi denar na banko. To je ta zajedavska stran človeka, ki povzroča le negativne posledice in pušča za sabo sled pustošenja. Obstaja pa tudi druga stran človeka, ki v bistvu prinaša v ta prostor, na Zemljo, ljubezen. In neizmerno spoštovanje do Zemlje in do vsega, kar je Zemlja ustvarila. Sedaj na svetu že zelo dolgo časa vlada ta prva skupina, ki je le izkoriščala, izkoriščala in izkoriščala sebi v prid. Sedaj so se pokazale posledice, katere pa najbolj čutijo ljudje sami. Kot, da bi si sami kopali luknjo, kot, da bi si sami kopali grob, v katerega bodo sami padli noter.

Koronavirus je ena podobnih poti, po kateri človeštvo konstantno, vsak dan znova, hodi. Koronavirus je zaobjel cel svet in zato so se ljudje nekako pričeli čutiti povezani. Čeprav v strahu pred širjenjem, je ta občutek povezanosti, kako so ljudje vsi povezani med seboj, vseeno prišel na površje. Na površje prihaja tudi zavedanje, kako človek s tem, kar počne in s tem, ko se ne sooči sam s seboj in s svojo močjo, ki jo nosi v sebi, dovoli, da je zasužnjen s tem prvim delom človeka. Človeški um je tisti, ki želi imeti prevlado in kontrolo, želi dobiček. Človeški um je tisti, ki želi moč.

In ta strah je ponovno zbudil vprašanje: kako se pa lahko jaz zaščitim pred koronavirusom? V bistvu je to vprašanje: kako lahko spoznam samega sebe? Kako lahko odprem skrite potenciale v sebi, da bom v resnici lahko zaživel boljše življenje? Bolj naravno življenje, življenje, ki je pisano bolj na kožo človeku? In to človeku, ki nima apetitov po še več in več in več! In ta apetit po še več in več in več je glavni razlog, ki človeka pelje v suženjstvo. Vse te želje, ki jih ima človek, da bi imel še več, da bi bil boljši, v resnici peljejo človeka stran. In tukaj je zasidrana velika moč tistih, ki kontrolirajo in nadzirajo. Tukaj igrajo vlogo tudi verske institucije, ki imajo veliko moč nad duhom človeškega bitja. In to moč so predale tistim, ki vodijo gospodarstva, tistim, ki vodijo svet. Kajti človeka ne moreš podjarmiti, če hkrati ne podjarmiš njegove duše. Nikoli ti ne bo ustrežljiv! Človeka s strahom, ki je prodal svojo dušo zato, da je lahko dobil še več in več in več, je pa zelo lahko zasužnjiti.

In v tem je problem današnjega časa. Problem je v tem, da ljudje samega sebe ne poznajo, da so odvisni od drugih, od denarja, od hrane, od vsega, kar potrebujejo za svoje življenje, so zelo zelo odvisni. In zaradi tega ne morejo biti več samostojni, svobodni in zdravi. Ker so konstantno odvisni od drugih. Glavni generator te odvisnosti je strah! In strah je najboljše orožje, ki ga lahko ustvari človek – tisti, ki želi prevlado. Tisti, ki želi imeti navadnega človeka, majhnega človeka, za svojega sužnja. Tisti, ki navadnega človeka drži v odvisnosti. Tisti, ki mu govori, da sam ne zmore, kajti potrebuje njega, gospodarja!

Tako, da pri koronavirusu gre za marsikaj več kot le za virus, zaradi katerega lahko zboliš in umreš. Gre predvsem za to, da ljudje več ne poznavajo sami sebe, ne poznavajo svojega lastnega telesa, ne poznavajo svojih potencialov in zmožnosti, ki jih telo v sebi skriva. Zakaj skriva? Skrite so zato, ker so bile pozabljene. Niso bile namenoma skrite. Človek se je od teh moči enostavno obrnil stran k moči, ki pa izvira od zunaj. Človek se identificira z zunanjimi dosežki in potrebami in ne več z notranjimi potrebami. Kajti, če bi bil človek notranje močan, notranje potešen, zadovoljen, bi bil tudi zdrav! Kajti vse izhaja od znotraj navzven. Iz človeka navzven. In sedaj se prav vidi, kako je družba bolna. S tem, ko so ljudje izgubili sami sebe! In vsi iščejo nekaj od zunaj, zunaj sebe. V bistvu je pa vse v njih! Odgovor na vprašanje, kako se zaščititi pred koronavirusom, kako postati zdrav in zadovoljen, se skriva v vsakem posamezniku! V končni fazi smo vsi med seboj povezani. Če bi vsak posameznik na svetu bil zadovoljen, zdrav in srečen, danes tega koronavirusa ne bi imeli. Četudi bi se kakšen virus pojavil, ne bi imeli nobenega strahu, da bi nas lahko ubil ali poškodoval!