VODENE MEDITACIJE S KRISTALNIMI INŠTRUMENTI IN KLAVIRJEMIzvajalca meditacij: dr. Uroš Dobnikar, dr. med., in Petra Dobnikar, akademska pianistka in prof. klavirja

Termin: Ob torkih od 18. do 19. ure

Trajanje: 10 mesecev (od septembra do konca junija) z možnostjo vpisa za posamezni mesec

Pogoji za vpis: želja, da se spoznaš, odpreš srce in se povežeš sam s seboj

Število udeležencev: ni omejeno

Lokacija: Zavod Šola Luči, Miklošičeva 6, 2000 Maribor


Cenik


Prvi obisk za tiste, ki še niso bili na meditaciji Šole Luči/brezplačen

Mesečni prispevek/20 EUR

Trimesečni program/ 50 EUR

 Šestmesečni program/90 EUR

  Celoletni program /150 EUR (do 10 mesecev)

Dijaki, študenti/brezplačno

Brezposelni in ljudje v finančni stiski/enoletna štipendija Šole Luči

Letna članarina/20 EUR  se plača ob vpisu


Vsebina in način izvedbe meditacij


Številne znanstvene raziskave potrjujejo, da redne meditacije izboljšajo kvaliteto življenja. Dokazano je, da meditacija povzroči pozitivne spremembe v možganih in drugih organskih sistemih človeka. Pozitivno vpliva na srce, znižuje stopnjo stresa, nervoze in depresije, povečuje čustveno stabilnost in empatijo, zmanjšuje zaznavanje bolečine, znižuje krvni tlak, pozitivno vpliva na imunski sistem in krepi zdravje. Meditacija miri nadležne misli, ki preganjajo človeka, izboljša počutje in kvaliteto spanja.


Skupinske vodene meditacije, ki jih izvajamo v zavodu Šola Luči, so namenjene vsem, ki:


 • želijo odpreti svoje srce in povabiti Ljubezen v svoje življenje,

 • iščejo nekaj več v svojem življenju,

 • želijo izboljšati svoje počutje, odnose in zdravje,

 • se želijo stabilizirati in prizemljiti,

 • želijo odkriti in izuriti intuicijo,

 • se želijo povezati s svojo prisotnostjo,

 • želijo in iščejo spremembe v svojem življenju,

 • želijo živeti nestresno življenje,

 • želijo pridobiti širši in bolj globok vpogled v življenje,

 • želijo pomagati sebi in/ali drugim ter ustvarjati skupno dobro.


Meditacije potekajo zelo preprosto, brez posebnih tehnik in vključujejo čudoviti zvok kristalnih instrumentov in klavirja. Pri meditacijah se udejanja to, kar je zapisano v knjigi Šola Luči Pot do Resnice.


Edinstvene meditacije Šole Luči


Meditacije, ki jih izvajamo v zavodu Šola Luči, sta razvila in ustvarila Uroš in Petra Dobnikar iz svojega lastnega notranjega védenja. Ne uporabljamo meditacijskih tehnik. Védenje o meditaciji se je rodilo tukaj, v Sloveniji in je namenjeno nam, ljudem, ki tukaj živimo in ljudem vsega sveta. Meditacije so vodene intuitivno in vključujejo mogočno moč zvoka kristalnih inštrumentov in nežno, čutno glasbo klavirja.


Kaj lahko pričakuješ med meditacijo?


Vsak udeleženec meditacij se najprej nauči pravilnega, sproščenega in zavestnega dihanja in spozna, da lahko z zavestnim dihanjem vpliva na številne procese v svojem telesu.

V meditaciji, ko umiriš svoje telo, občutke in misli, lahko začutiš samega sebe. V meditaciji boš pričel navezovati stik s samim seboj. Meditacija ti bo postala kot orodje za umirjanje, zdravljenje, doseganje boljšega počutja in polnjenje z življenjsko energijo. Na začetku boš verjetno samo sedel z zaprtimi očmi in čakal. Lahko da ne boš ničesar začutil. To je na začetku normalno. Ko boš vztrajal in redno vsak dan nekaj časa preživel v meditaciji, boš okrog sebe ustvaril vedno močnejše in jasnejše polje miru in moči, tvoje telo pa bo postalo lažje in bolj pretočno. Pričel boš čutiti svojo energijo. Energetski centri in kanali po telesu se ti bodo pričeli čistiti in odpirati, začutil boš mravljinčenje, toploto, mrazenje, kratkotrajne bolečine, napetosti, dvige zavesti, videti boš pričel različne barve. Vse to je proces ponovnega povezovanja, čutenja svojega telesa in usklajevanja telesnega, psihičnega in duševnega principa našega življenja. Hkrati poteka proces zdravljenja, pri katerem celice v telesu dobijo ponovni zagon za skladno delovanje.

Udeleženci med meditacijo in po njej večinoma čutijo globok mir, občutek radosti in izpolnjenosti. Z rednimi meditacijami lahko resnično pozitivno vplivaš na svoje življenje. Meditacija mora postati tvoje svetišče, v katerem boš našel notranji mir in povezavo s svojim srcem.

Meditacija ni beg pred realnostjo


Veliko ljudi, ki se “ukvarjajo” z duhovnostjo, izkorišča meditacijo za beg iz realnega sveta v svet domišljije, še močnejših čutnih zaznav in užitkov. Tistega, česar ne morejo udejanjiti v tem svetu, udejanjajo v navidezni realnosti višjih čutnih svetov. Močne želje, imeti nekaj, česar ne morejo imeti tukaj, jih ženejo, da te želje potešijo v meditaciji. Meditacijo uporabljajo za beg pred realnostjo. Beg iz slabega počutja, vstran od nezadovoljstva in težav.

Meditacije, ki jih izvajamo na Šoli Luči, so namenjene temu, da ljudje svoje življenje stabilizirajo, se trdno zasidrajo, postavijo in prizemljijo. Svoje življenje pričnejo bogatiti in plemenititi. Omejitve je treba premagati tukaj, v tem fizičnem svetu. Meditacija je samo orodje, s katerim to lažje dosežeš.


Z meditacijo rešuješ težave


Meditacije na Šoli Luči so namenjene temu, da se rešijo kakšne težave, bolezni ali omejitve. S pomočjo meditacije se rešijo konkretne zadeve v tvojem življenju ali v življenju koga drugega. Meditacija je stanje, v katerem si povezan sam s seboj in s tem dopustiš, da višja inteligenca deluje v tebi in odpravi neharmonije. S tem se začnejo odpravljati vzroki težav. Če samo začasno pobegneš od teh težav, nisi nič naredil.


Meditacija postane tvoje življenje


Namen meditacije je, da jo čez čas pričneš čutiti v vsakdanjem življenju. Ne bo ti več treba samo sedeti pri miru z zaprtimi očmi, da boš lahko povezan s svojim Bistvom. Naučil se boš, da se boš povezal in napolnil z energijo, že ko boš samo pomislil na to. In to med delom, hojo, tekom ali medtem ko se boš s kom pogovarjal. Meditacije Šole Luči so edinstvene ravno zato, ker so življenjske, prizemljene in namenjene temu, da človeku pomagajo narediti tisto spremembo v njegovem življenju, ki je trenutno potrebna.


Meditacija kot orodje za dvig kvalitete življenja


Šola Luči želi s programom meditacij človeku dati orodje, s katerim si lahko pomaga v vsakdanjem življenju. Skozi program se udeleženec nauči samostojno meditirati, zavestno dihati in opazovati svoje misli in občutke.

Učimo se:

 • povezati s samim seboj in s svojim srcem,

 • umiriti, začutiti in spoznati sebe,

 • napolniti z življenjsko energijo,

 • pomagati drug drugemu, ozavestiti in opustiti negativne vzorce,

 • uporabiti meditacijo kot orodje, s katerim si pomagamo izboljšati psihično in fizično zdravje.Meditacije po temah


Program skupinskih meditacij poteka v več tematskih sklopih, ki so razdeljeni čez celotno leto. Udeleženci usvojijo veščine za obvladanje določene teme.

Tematski sklopi:

 • zavestni dih, sproščanje in čutenje telesa,

 • povezovanje s samim seboj in odpiranje srca – prižgi iskro življenja v svojem srcu,

 • odpuščanje,

 • sprejemanje,

 • odvezovanje od negativnih vzorcev prednikov,

 • nalaganje novih vzorcev in kreposti – ljubezen in mir je osnova našega življenja.


Povezovanje


Skupinske meditacije omogočajo udeležencem, da se med seboj povežejo in izmenjajo svoje izkušnje iz meditacije ter izkušnje o vplivu meditacije na njihovo življenje. Določen negativni vzorec, v katerega smo podzavestno ujeti, lažje ozavestimo takrat, ko poslušamo drugega človeka, ki govori o njem. Zato smo vsi drug drugemu učenci in učitelji hkrati. Tako se tudi naučimo poslušati, ubesediti svoje občutke, slišati sebe in drugega ter občutiti sočutje.

Primernost: Meditacije so primerne za začetnike in tiste, ki že imajo izkušnje z meditiranjem.

Načini in oblike izvedbe meditacij:

 • uvodni nagovor,

 • skupinske meditacije s kristalnimi inštrumenti in klavirjem.Kaj lahko pričakujete od vodenih meditacij?


Udeleženci bodo s sodelovanjem na vodenih meditacijah pridobili naslednja znanja, spretnosti in veščine:

 • obvladajo meditacijo kot orodje, ki posamezniku pomaga povezati se s samim seboj,

 • obvladajo meditacijo kot orodje za umirjanje, zdravljenje in doseganje boljšega počutja,

 • znajo opuščati stara prepričanja in omejitve,

 • obvladajo polnjenje z življenjsko energijo,

 • skozi meditacijo, glasbo, zvok in moč čistega zavestnega polja odprejo tiste dele sebe, ki so do sedaj spali,

 • obvladajo stres.


Termini izvedbe


Meditacije zavod enkrat tedensko ob torkih izvaja na svojem sedežu in trajajo eno uro.


Dodatna ponudba:

V času meditacij nudimo brezplačno varstvo za otroke od 4. leta starosti naprej. Za prisotnost otroka v varstvu se je potrebno obvezno dogovoriti v naprej na potdoresnice3@gmail.com. Za dijake, študente in ljudi v finančni stiski je obisk meditacij brezplačen.


Nezaposlene osebe in osebe v finančni stiski lahko zaprosijo za enoletno štipendijo Šole Luči, s katero si pridobijo brezplačen obisk skupinskih meditacij za obdobje enega leta. Namen štipendije je omogočiti ljudem, da prejmejo orodje notranje moči, s katerim lažje spremenijo vzorce življenja, ki ustvarjajo pomanjkanje.Poleg navedenega pri nas najdete varno okolje in možnost druženja z ozaveščenimi ljudmi, ki iščejo nekaj več v svojem življenju, ki jim je mar za druge ljudi, za naravo in so odprti za spremembe. Naši člani to ocenjujejo kot neprecenljivo in izjemno podporo. Veseli bomo, če bomo lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagali tudi vam, da razrešite svoje težave, postanete varuh svojega počutja in zaživite harmonično življenje, ki ste si ga vedno želeli ali ste ga komu zavidali, vendar niste upali niti pomisliti, da bi lahko bilo tudi vaše takšno ali še boljše.


Življenje je zelo preprosto. Zapleta ga človeški um. Odpri srce in ponovno najdi harmonijo v sebi.


POSTANI MOJSTRICA/MOJSTER SVOJEGA ŽIVLJENJA!Za dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjih naslovih:


Šola luči, Miklošičeva 4/6, 2000 Maribor, www.potdoresnice.org, e-naslov: potdoresnice@gmail.com, Facebook: https://www.facebook.com/potdoresnice.org/