Meditacije  potekajo dva krat tedensko (ob nedeljah in torkih) na Miklošičevi 6 v centru Maribora.

Točen čas in vse podrobnosti lahko preberete pod Obvestila. Ker meditacije tudi kdaj odpadejo, vas prosiva, da na tej povezavi vedno preverite preden pridete na meditacijo. Prvi obisk meditacij je brezplačen. Za nadaljne obiske pa se je potrebno včlaniti v zavod Šola Luči.

Enkratna članarina znaša 20 EUR. Za obisk meditacij je potrebno plačati mesečni prispevek, ki znaša 30 EUR. S tem se članom omogoči obisk do osmih meditacij na mesec. Neredni obiskovalci meditacij lahko plačajo posamezen obisk meditacije, ki znaša 15 EUR.  

Cenik je objavljen TUKAJ.

Nezaposlene osebe in osebe v finančni stiski lahko zaprosijo za enoletno štipendijo Šole Luči, s katero si pridobijo brezplačen obisk skupinskih meditacij za obdobje enega leta. Namen štipendije Šole Luči je omogočiti ljudem, da prejmejo orodje notranje moči s katerim lažje spremenijo vzorce življenja, ki ustvarjajo pomanjkanje.  

KAJ POTREBUJETE ZA MEDITACIJO?

Prosimo vas, da s seboj prinesete svoje copate, odejico za pokrit in stekleničko vode. Oblečeni bodite v udobna oblačila. Telefone in svoje osebne stvari ne vnašajte v meditacijski prostor. Pustite jih lahko v sprejemnem prostoru ali v pisarni.


Iz srca vabljeni!


Skupinske meditacije, ki jih izvaja zavod, so namenjene vsem ljudem, ki si želijo in iščejo spremembe v svojem življenju. Tistim, ki iščejo nekaj več v svojem življenju in želijo pomagati sebi in drugim ter ustvarjati skupno dobro. Pri meditacijah se praktično udejanja to, kar je zapisano v knjigi. Vsak udeleženec dobi priložnost, da začuti sebe na čisto drugačen način, kot je navajen. Da spozna nekaj novega o sebi in si skozi to olajša svoje življenje, pomaga pozdraviti bolezen, urediti odnose z drugimi. Nauči se napolniti z življenjsko energijo, s katero lahko prežene utrujenost. Odprejo se povezave, skozi katere lahko prejme uvide, ki pomagajo reševati težave in raztapljati nevednost. Pridobi se občutek enosti in želja pomagati drugim. Pri meditacijah pošiljamo pozitivne misli in energijo v celotno okolico, Slovenijo in svet. V predele, kjer so vojne, lakota, pomanjkanje in trpljenje. Meditacije potekajo zelo preprosto, brez posebnih tehnik. So spontano vodene in so prežete s čudovitim zvokom kristalnih inštrumentov, klavirja in petja udeležencev. Udeleženci meditacije pomagajo drug drugemu ozavestiti negativne vzorce, ki jih dosti lažje prepoznajo v drugem in se nato zavedo, da so prisotni tudi v njihovem življenju. Tako jih lažje opustijo. Zato je pogovor po meditaciji pomemben del procesa rojevanja svobodnega življenja. Vsi smo drug drugemu učitelji in vsi smo hkrati učenci. Učilnica je naše življenje.


Ob torkih izvajamo le meditacijo. Ob nedeljah pa meditacija  poteka v dveh delih.

V prvem, ki traja približno 60 minut, meditiramo ob zvokih instrumentov, lastnega glasu in vodenju Petre in Uroša. Namen meditacije je povezati se s svojim lastnim bistvom in svojim srcem. To vsak udeleženec začuti na drugačen način. Fizično lahko začutite pretok energije, mravljinčenje, toploto, bolečine in pritiske v določenih delih telesa, kratkotrajno mrazenje, lahkotnost, težo,... To je proces zdravljenja, ki pri vsakomur poteka na različen način. Večinoma udeleženci začutijo globok mir, občutek radosti in izpolnjenosti.

Drugi del je namenjen ozaveščanju negativnih vzorcev našega življenja. Skozi pogovor si udeleženci izmenjajo svoje izkušnje iz meditacije in o vplivu meditacije na njihovo življenje. Nek negativni vzorec, v katerega smo podzavestno ujeti, lažje ozavestimo takrat, ko poslušamo drugega človeka, ki govori o njem. Zato smo vsi drug drugemu učenci in učitelji hkrati. V tem delu se tudi naučimo poslušati, ubesediti svoje občutke,slišati sebe in drugega in občutiti sočutje.
O meditaciji iz knjige Šola Luči Pot do Resnice:


Meditacija


Poleg tega, da se zavestno nastaviš na čisto postajo novih miselnih konceptov in da opustiš stara prepričanja, je nujno, da pričneš meditirati. V meditaciji, ko umiriš svoje telo, občutke in misli, lahko začutiš samega sebe. V meditaciji boš pričel navezovati stik s samim seboj. Meditacija ti bo postala kot orodje za umirjanje, zdravljenje, doseganje boljšega počutja in polnjenje z življenjsko energijo. Na začetku boš verjetno samo sedel z zaprtimi očmi in čakal. Lahko da ne boš nič začutil. To je na začetku normalno. Ko boš vztrajal in redno vsak dan nekaj časa preživel v meditaciji, boš okrog sebe ustvaril vedno močnejše polje moči, tvoja telesa pa bodo postala lažja in bolj pretočna. Pričel boš čutiti svojo energijo. Energetski centri in kanali po telesu se ti bodo pričeli čistiti in odpirati, začutil boš mravljinčenje, toploto, mrazenje, kratkotrajne bolečine, napetosti, dvige zavesti, videti boš pričel različne barve. Čez čas, ko boš pripravljen, boš zaslišal svoj notranji glas. Svojo intuicijo. To je glas tvojega Višjega Jaza, ki ti tiho in vztrajno govori in te vodi. V človeških mislih, v zunanjem jazu, je vse preveč nemira in hrupa, da bi se lahko ta glas slišal. Zato moraš zunanji jaz utišati, da se zasliši notranji Jaz. Meditacije morajo biti redne, drugače ne bo pravih rezultatov. Bolje je redno meditirati kratek čas kot pa en dan dolgo in potem nekaj dni ne. Meditacija mora postati tvoje svetišče, v katerem boš našel notranji mir in povezavo s svojo prisotnostjo Jaz Sem, z vnebovzetimi mojstri ali višjimi zavestmi drugih ljudi. Tudi z zavestmi tistih, ki so že umrli. Previden bodi, da te začetni zagon in navdušenje ali pa izkušnje, mnenja in prepričanja drugih ljudi ne bodo speljala s poti čistosti in resnice.

Meditacija ni beg pred realnostjo


Veliko ljudi, ki se “ukvarjajo” z duhovnostjo, izkorišča meditacijo za beg iz realnega sveta v svet domišljije, še močnejših čutnih zaznav in užitkov. Tistega, kar ne morejo udejanjiti v tem svetu, udejanjajo v navidezni realnosti višjih čutnih svetov. Močne želje imeti nekaj, česar ne morejo imeti tukaj, jih ženejo, da te želje potešijo v meditaciji. Meditacijo uporabljajo za beg pred realnostjo. Beg iz slabega počutja, vstran od nezadovoljstva in težav. Nekateri na ta način premagujejo omejitve fizičnega sveta. Pa s tem nič ne rešijo. Omejitve je treba premagati tukaj, v tem fizičnem svetu. Živiš tukaj in zdaj v tem svetu in tukaj rešuješ težave! Ne nasedaj ljudem, ki dramatično opisujejo svoje močne burne občutke in videnja pri meditacijah. Božanska Resnica nikoli ni drama! Resnica je nad vsemi občutki. Ostani na svoji poti. V ljubezni, miru in tišini. V lahkotnosti, prosojnosti in radosti.


Z meditacijo rešuješ težave


Meditacija mora vedno biti namenjena temu, da se rešijo kakšne težave, bolezni ali omejitve. S pomočjo meditacije se rešijo konkretne zadeve v tvojem življenju ali v življenju koga drugega. Meditacija je stanje, v katerem si povezan sam s seboj in s tem dopustiš, da višja inteligenca deluje v tebi in odpravi neharmonije. S tem se začnejo odpravljati vzroki težav. Če samo začasno pobegneš od teh težav, nisi nič naredil.


Tvoje življenje je meditacija


Čez čas boš meditacijo začutil v vsakdanjem življenju. Ne bo ti več treba samo sedeti pri miru z zaprtimi očmi, da boš lahko povezan s svojim Bistvom. Naučil se boš, da se boš povezal in napolnil z energijo že, ko boš samo pomislil na to. In to med delom, hojo ali tekom. Medtem ko se boš s kom pogovarjal. Ko ti bo nekdo tarnal, kako je bolan, in ga boš poslušal in medtem po tihem poklical pomoč prisotnosti Jaz Sem, vnebovzetih mojstrov in vseh zdravilnih zavesti, ki ljubijo Boga in človeštvo. Prosil jih boš, naj delujejo skozi tebe in skozi to osebo. Energija bo stekla in ta človek bo blagoslovljen. Skozi tebe bo prejel natančno to, kar bo tisti trenutek potreboval.